S.O.S. Cetatea!!!

TVR1 a filmat în vara aceasta un documentar despre Cetatea Făgăraşului pentru a o include într-o campanie de restaurare a monumentelor din România. În cadrul acestei campanii, de-a lungul a 10 episoade, sunt prezentate 30 de clădiri de patrimoniu (câte 3 în fiecare episod) situate în zece zone geografice ale ţării.
După difuzarea fiecărui episod, telespectatorii sunt invitaţi să voteze unul dintre cele trei monumente. Cel mai votat va ajunge în finală. După difuzarea celor zece filme, va urma finala, în direct. Telespectatorii vor vota clădirea-monument care va primi, pentru restaurare, banii adunaţi din apelurile telefonice şi dintr-un teledon organizat cu această ocazie.
E clar că această campanie reprezintă o şansă nesperată pentru Cetatea Făgăraşului, şi anume ASIGURAREA FONDURILOR NECESARE RESTAURĂRII INTEGRALE A MONUMENTULUI!!!!!!!

Duminică, 4 octombrie 2009, de la ora 16:00, va fi prezentată la TVR 1 Cetatea Făgăraşului alături de Biserica fortificată de la Dealu Frumos şi Castelul de la Budila.
Dacă eşti făgărăşean sau nu, te rog să dai un vot şi o şansă Cetăţii Făgăraşului; anunţă-i şi pe alţii care ar putea sprijini cetatea.
Poţi vota fie apelând prin reţeaua fixă, fie prin SMS pe reţeaua de telefonie mobilă. Votează numărul 2 - Cetatea Făgăraşului (update: iniţial a fost 3, dar acum e 2; cei de la TVR au modificat ordinea monumentelor, deci atenţie, alegeţi 2!!!).
Număr pentru reţeaua Romtelecom: 0900-160-440 - cu tariful de: 0,95 € (TVA inclus).
Număr pentru SMS-uri: 1388 - cu valabilitate în toate reţelele de telefonie mobilă din ţară - cu tariful de: 0,95 € (TVA inclus).
Voturile se pot exprima până în 9 octombrie 2009.

Detalii suplimentare despre campanie şi cum poţi vota afli de aici .
Informaţii despre cetate găseşti aici (blogul lui Iulian, muzeograf-arheolog în cadrul Muzeului Ţării Făgăraşului), iar aici vezi de ce trebuie restaurată cetatea.
Acum chiar depinde de noi, iar fiecare vot chiar contează!
7 Responses
  1. Levyany Says:

    TREBUIE TRIMIS SMS LA 1388 CU TEXTUL "2"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(NU 3 CUM APARE PE SITE)


  2. Anonim Says:

    Intr-adevar!
    Pentru a vota pt Cetatea Fagaras trimiteti sms cu cifra 2!!


  3. Anonim Says:

    subscriu! Atentie Teo daca poti modifica ... am promovat acest material ...hai sa corectam grasala


  4. Teo Says:

    @ Levyan(y), Anonim şi Anonim
    Vă mulţumesc pentru atenţionare. Fir-ar să fie! Cei din TVR au modificat ordinea de prezentare a monumentelor... fără să se gândească că poate proştii de provinciali promovează în toate felurile numerele iniţiale. Asta e acum. Să sperăm că nu toate voturile pentru Cetatea Făgăraşului vor intra în contul Castelului de la Budila!


  5. Nicolae Anca Says:

    Să dea Domnul să fie un lucru bun pentru Cetatea Făgăraşului!


  6. Anonim Says:

    eu am vrut sa votez pentru Cetatea Fagaras si am trimis sms cu cifra 2.
    Unde s-a dus votul meu?
    Ma poate lamuri si pe mine cineva????


  7. Teo Says:

    @Anonim
    E ok cifra 2 prin SMS pentru Cetatea Făgăraşului. Se pare că se clarifică încet-încet situaţia şi intră într-o oarecare normalitate. Acum şi în Romtelecom Cetatea Făgăraşului poate fi votată cu cifra 2!


toateBlogurile.ro