Faţa galbenă care râde

Astăzi am găsit pe în mail un link spre un film excelent.
Subiectul este simplu, comun şi atât de des întâlnit încât parcă face parte din cotidian. Însă actorii şi echipa de producţie ne trag un semnal de alarmă...
Personajele filmului sunt Mia şi Florin Popescu, doi soţi de vreo 50 ani care încearcă să comunice prin internet cu filul lor, Alex, plecat în SUA. Cei doi folosesc Yahoo Messanger urmând instrucţiunile primite.
În timp ce urmăream filmul mi-am amintit de ceva asemănător. Acu ceva timp încercam s-o instruiesc pe mama prin telefon cum să repornească un pc ce se închisese şi apoi să pornească un program.
Închipuie-ţi cum este să-i explici unui om, care n-a folosit niciodată un calculator, să facă click cu mouse-ul pe un folder de pe desktop (noroc că era pe desktop!). Ce-i aia mouse, click, folder/fişier, desktop, etc....
Chiar mi-am dat silinţa, dar n-am avut sorţi de izbândă. :D Noroc cu un cumnat care a trecut pe acasă şi din 2-3 mişcări a rezolvat situaţia.
Dar să ne întoarcem la film! Are vreo 15 minute şi merită văzut! Parol!


Filmul a fost prezentat la Locarno International Film Festival 2008, Warsaw International Film Festival 2008, Transilvania International Film Festival 2008; a câştigat secţiunea de scurt metraje de la Belgrade Film Festival 2009, premiul 2 la Trieste Film Festival 2009, secţiunea de cel mai bun scenariu la HBO TIFF script contest 2007.
1 Response
  1. Danutz Says:

    Super tare filmul. Geniala ideea...
    Si apropo de subiect... imi povestea un fost coleg de clasa stabilit in SUA din `99... cei care nu stiu sa foloseasca un calculator sunt catalogati ca analfabetii de la noi. Daca nu esti roman si vizionezi acest film iti cam faci o idee despre eterna si fascinanta Romanie. E funny dar in acelasi timp reflecta o realitate... realitate pe care nu ar trebui sa o aratam si sa ne mandrim PUNCT. :)


toateBlogurile.ro