Cei mai buni profesori

În timpul şcolii este destul de greu să găseşti 2-3 exemple de profesori care să-ţi placă; unul e prea exigent, altul e prea moale, altul nu e destul de pregătit sau nu ştie să predea, etc. Toţi au cel puţin câte o hibă.
Mi-au rămas întipărite în minte cuvintele fostului director al liceului meu. Domnul Hermann Schmidt ne-a spus odată la oră că peste ani şi ani ne vom aminti doar de profesorii care ne-au marcat, în special de cei exigenţi.
Avea dreptate; un singur an am făcut istorie cu el, dar nu l-am uitat chiar dacă au trecut 18 ani de atunci. Oare îl ţin minte şi pentru că tremuram de frică în fiecare oră? :))
Un alt profesor s-a remarcat printr-un fel aparte de a face cunoştinţă. A intrat în aulă, s-a prezentat şi a început să întrebe aleatoriu prin sală motivul pentru care venisem la falcultate. Cei mai mulţi au zis că viitoarea diplomă le asigură un trai mai bun. Nu i-a plăcut răspunsul şi ne-a spus: ce-ar fi să vă gândiţi că aţi venit la facultate ca să căutaţi şi să aflaţi adevărul! Celor mai mulţi ne-a picat faţa!
Au urmat ani cu maaari emoţii la orice curs şi examen în prezenţa domnului Eugen Gergely, profesor de engleză.
Au mai fost şi alţii, dar amintirile sunt ceva mai şterse.

Cu siguranţă că fiecare profesor are ceva anume, o metodă aparte sau un fel al lui de a preda, de a-şi apropia/îndepărta elevii şi studenţii. Şi totuşi câţi oare au aflat şi se gândesc la cuvintele Maicii Tereza, care întreba şi răspundea astfel:
"- Care sunt cei mai buni profesori?
- Copiii."
toateBlogurile.ro