Salonic

Grecii îi spun Thessaloniki.
E un oraş organizat, cu clădiri luminoase chiar dacă sunt destul de înghesuite; în unele balcoane înfloresc adevărate grădini botanice care-ţi încântă privirea. Străduţele strâmte se intersectează cu bulevarde late, iar printre clădirile noi te lasă fără aer... ruinele!!!
E aproape şocantă imaginea: printre blocuri-vile de 8 etaje apare câte-un zid de mii de ani! (vezi mai jos în filmuleţ)
Multe cafenele, multe semne de circulaţie, prea puţine (chiar foarte puţine) indicatoare în limba engleză, un pietonal superb la malul mării (dar cam periculos deoarece nu are balustradă înspre apă - vezi şi în filmuleţ), mulţi porumbei (păsări!) frumoşi, foarte multe biserici, program de vizitare doar până la ora 15, lunea sunt închise toate obiectivele culturale.....
Chioşcurile de ziare stau prost la capitolul „Ghid turistic în Salonic”, aşa că, dacă vrei să vizitezi Salonicul fie te înarmezi din timp cu o hartă, fie îţi faci rost de un ghid local.
În cele câteva ore petrecute în Salonic am văzut doar o parte din oraş, dar mi-a plăcut şi mi-a făcut duminica extrem de interesantă.
Prin ochiul aparatului foto te las acum să descoperi Salonicul... (atenţie: dă refresh de mai multe ori dacă nu se încarcă filmul!!!)
4 Responses
  1. Alex Says:

    Ia sa ne spuneti dvs. cam cate indicatoare sunt in Romania in limba engleza .. :-)
    Cred ca esti cam 'demanding', catre toate obiectivele importante exista indicatoare in limba engleza, parerea mea ! Iar aia cu programul de vizitare pana la 15 cred ca e valabil doar la Turnul Alb, corecteaza-ma daca gresesc...


  2. Teo Says:

    @Alex
    1 - România se compară cu Grecia???
    2 - măcar de pe indicatoarele din România poţi pricepe câte ceva pe când de pe alea greceşti.... Ca exemplu: nu ştii limba şi încerci să parchezi! te uiţi ca ăla la poarta nouă la indicatorul care-ţi zice ceva de parcat, dar nu ştii ce! :D Şi asta într-un oraş turistic, să nu uităm!
    3 - programul de vizitare e acelaşi la obiectivele culturale, turistice. E dat de Ministerul Culturii şi e general valabil :D


  3. Alex Says:

    1) Nu ! :-)
    2) Nu e neaparat necesar sa parchezi pe marginea drumului, exista o gramada de parcari subterane, in special in zona centrala, marcate clar cu 'Parking' sa inteleaga si turistii neciripitori de greaca.
    Apropos, nu as spune ca Salonicul nu e oras turistic. Asa, orice oras e oras turistic.
    3) Wrong! Orarul nu e general valabil, am studiat problema.
    Exista muzee care sunt deschise pana la 19:30 (majoritatea).


  4. Teo Says:

    @ Alex
    Ok, ok! Data viitoare îmi iau ghid! :P


toateBlogurile.ro