Mă simt ca un dinte stricat...

Hai să recunoaştem că specialiştii sunt pe cale de dispariţie. Fie că e vorba de oameni specializaţi pe domenii tehnice, fie că e vorba de oameni de valoare din sfera artistică. Adevăraţii profesori, medici, ingineri, economişti, etc. sunt tot mai puţini şi, culmea, nici măcar pe aceştia nu ştim să-i apreciem.
Recent, unui asemenea om i s-a cerut să plece din societatea pe care a clădit-o. Motivul? Idioţenia asta de criză.
Dezgustat cum n-a mai fost vreodată, a spus că se simte ca un dinte stricat care trebuie înlăturat...
Sunt sigură că nu aştepta să i se ridice statuie sau să i se întindă covor roşu, ci doar nişte simple aprecieri pentru zecile de ani în care şi-a canalizat toată energia şi toate cunoştinţele pentru a dezvolta respectiva societate.
Este unul dintre adevăraţii specialişti în domeniul său şi nu numai. Fiind un om extrem de capabil, pe lângă specialitatea sa (inginerie), poate da oricând lecţii despre istorie, arhitectură, pictură, etc.
Bineînţeles că, dacă i se cere, pune osul la orice poate şi ajută cu sfaturi absolut pertinente şi de încredere.
Ei bine, un astfel de om a fost creierul unei societăţi. La un moment dat, şi-a dorit s-o conducă doar pentru a o dezvolta şi ştia foarte bine cum, doar că... (să-i zicem) soarta l-a faultat.
Altcineva a primit funcţia pe care o merita cu vârf şi îndesat. Cu demnitate, şi-a pansat rana înjunghierii şi a mers mai departe.
Acum, după ani şi ani, din poziţia ce i se cuvenea, i se spune că ar fi cazul să plece...
Nimeni nu poate spune ce e în sufletul acelui om.
Să dea Dumnezeu să nu fim niciodată într-o situaţie asemănătoare, iar lui putere să treacă peste.
Pe acest domn l-am cunoscut acum vreo 10 ani şi, fără să exagerez, cu fiecare discuţie am început să-l apreciez tot mai mult; am învăţat o groază de lucruri doar ascultându-l. Este o adevărată VALOARE - şi asta nu e numai părerea mea.
Chiar dacă nu va citi niciodată aceste rânduri, eu vreau să-i spun doar atât: MULŢUMESC!
1 Response
  1. Anonim Says:

    e cumva vorba de dl Enuica?


toateBlogurile.ro