Model de suporteri

Meci de fotbal Sheriff Tiraspol - Olympiakos Pireu în prima manşă a play off-ului pentru Liga Campionilor (recunosc, informaţiile le am de la alţii!).
La malul mării, în Olympic Beach, suporteri greci cu sufletul la gură, speranţe, pronosticuri, terase pline, LCD-uri imense, bere, floricele de porumb...
Începe meciul, toată lumea e cu ochii aţintiţi pe televizoare. Prima fază de gol, ratată însă, se lasă cu comentarii. Aproape ÎN SURDINĂ! Grecii joacă bine, lumea e destul de mulţumită.
Primul gol: mingea ajunge în poarta moldovenilor; suporterii greci se bucură, aplaudă, ciocnesc halbele cu bere şi îşi încurajează favoriţii. Totul la un volum incredibil de normal.
Golul nr.2: tot în poarta moldovenilor; suporterii greci aplaudă şi sunt veseli, dar nu urlă, nu deranjează pe nimeni. E o oarecare rumoare, dar să nu uităm totuşi că e un meci de fotbal.
Sincer, mă uitam la microbiştii din jurul meu şi nu-mi venea să cred că suporterii se pot manifesta şi aşa. Chiar erau suporteri şi chiar n-au făcut din bucuria lor o gălăgie generală. Nici după fluierul final n-au urlat, n-au trezit pe nimeni, n-au manifestat. Şi totuşi echipa lor câştigase meciul.

3 Responses
  1. Alex Says:

    Asadar ... exista 2 posibile explicatii:
    1) suporterii respectivi nu erau greci
    2) suporterilor respectivi le era mintea mai degraba la halbele de bere decat la meci, pentru ca, sa fim serios, jucau cu moldovenii (care sunt cam desculti la fotbal).

    Te invit sa vizualizezi in aceleasi conditii un meci gen Olympiakos-Panathinaikos si atunci o sa mai discutam. Sau eventual sa fi intre dubele de politie cand iessuporterii de pe stadion. Suporterii greci sunt in stare sa dea foc unei masini pe strada doar pentru ca e de culoarea echipei rivale. Daca exista suporteri model la fotbal, atunci cu siguranta ei nu sunt in Grecia ! (sau macar nu sunt de modelul la care te referi tu!). Crede-ma ca pe langa fanii greci, 'ultrasii' nostri sunt niste pui de Gostat.


  2. f.f. interesanta descrierea!! nu stiu cat de microbista esti tu dar daca cumva nu esti, m-as bucura, asta inseamna ca ai facut o descriere obiectiva. bine, ea oricum e obiectiva, dar ca unul din afara, ai fi si mai obiectiva :) ai inteles ceva? :)))


  3. Teo Says:

    @ Alex
    Grec până la moarte????

    @ Cippy (Anti-Plicti)
    Nu sunt deloc microbistă; şi dacă aş fi, tot obiectivă aş fi, dar nu sunt, aşa că... :) ai înţeles, nu?! :))


toateBlogurile.ro