Un român mulţumit

Într-o perioadă în care şomajul este tot mai ameninţător în ţara asta iar crearea de locuri de muncă este faultată pe la toate colţurile, am dat peste un liber profesionist care se descurcă nemaipomenit de bine. Probabil o să râzi, dar e vorba de o croitoreasă.

Femeie spre 40 de ani, cu familie şi copii, croitoreasa primeşte acasă comenzile şi tot acolo le şi execută. Fără pretenţii de designer sau stilist, croitoreasa primeşte cu drag sfaturi şi propuneri. Cât este de pricepută? Răspunsul îl poate da numărul mare de comenzi pe care le are.
Croitoria este singura ei meserie şi ocupaţie de bază, preţurile sunt acceptabile spre modice chiar, iar clienţii vin pe bandă.
Zilele trecute am trecut pe la ea - am stat la coadă pentru că încă două doamne veniseră la probă!

Mi-a mărturisit că are balconul plin de plase cu materiale care aşteaptă să fie croite şi că şi-ar dori să aibă mai mult timp pentru cusut.
Apoi m-a uimit cu încă o afirmaţie: din '90 încoace nu se poate plânge că i-a mers rău; tot timpul a avut comenzi, tot timpul a avut clienţi.
Ea trece doar prin criza de timp, în rest... nicio guvernare, depreciere a leului sau criză economică nu i-au afectat munca şi viaţa.

Concluzie: uite că se poate, trebuie doar să vrei!
3 Responses
  1. Ralux Says:

    Hello. Probabil că despre dânsa era vorba atunci când am auzit că în Făgă există o singură croitoreasă pricepută și la rochiile de mirese..


  2. Alina Roman Says:

    Nu trebuie doar să vrei... ci să te pricepi


  3. Teo Says:

    @ Ralux
    hmmm, bine că măcar atât avem! Cât de rea sunt, nu? :))

    @ Alina Roman
    Degeaba te pricepi dacă nu vrei, nu? Dar dacă vrei suficient de tare şi de mult, cred că poţi începe, în timp, să te şi pricepi...


toateBlogurile.ro