Aventuri siberiene

Ora 6:30 - telefonul dă deşteptarea; amintirile rătăcite despre prognoza meteo pentru astăzi provoacă fiori reci sub plapumă;

Ora 7:00 - apă rece pe faţă; ce-şi face omul cu mâna lui se numeşte... înviorare;

Ora 7:30 - aroma unei cafele cu lapte (încălzită la microunde) îndulceşte oarecum situaţia;

Ora 7:45 - prima tentativă de a ieşi afară; de cum dau cu nasul de gradele multe sub limita îngheţului, nările se aliniază în poziţie de drepţi şi strâng rândurile să nu lase inamicul rece să pătrundă spre căile respiratorii.
Obrajii sunt ţinta câtorva sute de săgeţi ca de gheaţă; ochii simt nevoia să tragă scurt obloanele pentru o minimă protecţie. Frig, dom'le, frig!
Îndrept cheia de poartă spre butuc; vrea sau nu să se descuie? Daaaaa, victorie! Pot ieşi din curte.
Zăpada scârş-scârş-scârş pe sub picioare. După câţiva paşi ajung la maşină. Incredibil, chiar şi portiera se deschide din prima, dar scârţâie grozav. E frig, dom'le, e frig.
Cu speranţe maxime, introduc cheia în contact. Sucesc cheia, se aude un 'cârh'; mai încerc o dată, acelaşi 'cârh'. Mda, bateria e tare bleagă; n-am cu cine!

Ora 7:52 - fac drum întors în casă; las la căldură geanta, laptopul & CO, caut cheile de la maşina soţului.

Ora 7:55 - a doua tentativă de a ieşi afară; în ciuda experienţei de mai devreme, totul se repetă întocmai: nările se lipesc instantaneu, obrajii sunt biciuţi fără milă, ochii se ascund după pleoape.
Clic-clic, se deblochează uşile; scaunul de la şofer e mai rece decât orice închipuire hibernală. Nu mai contează, numai să pornească maşina. Cheia în contact, sucesc, 'cârh'!
Măăăăăă, hai din două măcar una. Sucesc din nou. Cârh, cârh! Ptiiiiii, încălzi-v-ar canicula din august. Şi eu ce fac?
Nu c-aş fi legată ombilical de maşină, dar pe -23 de grade parcă nu-ţi prea vine s-o iei pe jos spre muncă, cu bagaje cu tot.
Aşa că... în ciuda gerului tăios de afară, neuronul rămas încă în stare de funcţionare s-a pus pe găsit soluţii.
Sunat coleg - venit cu maşina - luat la bord - dus la muncă - rezolvat problema - dau un vin fiert!
1 Response
  1. Adrian Neag Says:

    Din cand in cand poti sa mai bagi masina in casa, si atunci nu ai probleme cu pornitul. Bineinteles ca metoda asta este buna numai pana cand iubitul tau sot va da in folosinta garajul mult visat !!!


toateBlogurile.ro