Asta da ştire!

Unul din fluxurile de ştiri de ieri de la "9am" a rupt gura târgului cu o ştire extraordinară: Ana Geoană, noul sex-simbol politic?
Să vezi şi să nu crezi cât de disperaţi sunt unii 'jurnalişti' - cu scuzele de rigoare pentru cei care îşi fac meseria cum se cuvine. Iaca ştirea:
1. Aşadar, fabrica de scos ştiri din orice o ia în vizor pe fiica lui Geoană, care ar fi "fiica numărul doi în stat". Tragem concluzia că EBA e fiica numărul unu, nu? Bun, dar cum rămâne cu Ioana Băsescu? Ea ce număr e?
Ah, redactorul minunatei ştiri a vrut să spună - Ana Geoană, fiica celui de-al doilea om în stat - dar i-a ieşti cu totul altceva.

2. Orice manual de jurnalism îţi spune că tre' să ai măcar 2 surse de informare la o ştire, corect?
Ei, dar ce ştiu manualele astea?! Ce mai contează ce-au lăsat drept lege unii care şi-au stors creierii cu meseria asta?!
Să iasă ştirea - asta-i important.
O sursă beton de informare a ajuns şi reţeaua virtuală de socializare Facebook. Incredibil de credibilă, dacă-mi daţi voie. Aşa că, dacă Facebook zice că..., redactorul zice că Facebook zice că...!

3. "vârsta ei reală e, mai degrabă, 15-16 ani"
Deci cum e până la urmă? Facebook zice că are 20 de ani, altcineva (fără nume) îi dă 15-16 ani. Tu ai înţeles ceva?

4. "transmite jurnaliştii" care este!
Greşeala asta a fost totuşi descoperită şi corectată la câteva minute după prima publicare. Scăparea este totuşi de neiertat.
toateBlogurile.ro