Un sfat de prim-ajutor

Acum câteva luni am primit un mail cu un sfat de un prim-ajutor pentru cazurile când te arzi (la propriu). Primit, citit, pus deoparte... până când s-a întâmplat: o cunoştinţă şi-a ars pielea degetelor în timp ce manevra un aparat cu motorul încins.
Ce-i de făcut? Hai să încercăm varianta de prim-ajutor din mail. Jumătate optimistă, jumătate sceptică, am pus albuş de ou pe pielea arsă. Ştii ce s-a întâmplat? A avut efect. Durerea a dispărut încet, iar pielea s-a refăcut.
Atenţie! Nu sunt adepta "miracolelor", deci nu susţin c-a fost o minune, ci doar un tratament foarte eficient.
S-ar putea să-ţi fie şi ţie de folos la un moment dat, aşa că citeşte mai departe.

"La un curs al unei şcolii de pompieri din SUA, participanţii au fost învăţaţi că atunci când se produce o arsură, fie ea cât de extinsă ar fi, primul ajutor este să pui partea afectată sub apă rece curgătoare, până când se mai răcorește stratul de piele ars şi apoi să aplici un albuș de ou, bătut ușor spumă, numai ca să fie mai ușor de aplicat.

Săptămâna trecută, o prietenă a pus la fiert un vas cu apă; când a luat oala care fierbea, apa fierbinte a sărit pe mana ei şi i-a ars o mare parte de piele. A băgat mâna imediat sub jet de apă rece, destul timp ca să nu mai simtă căldura inițială, cu toate că durerea era îngrozitoare.
Apoi a spart două ouă, a separat albușul şi l-a bătut puțin şi l-a pus pe mână.
Mână ei era atât de arsă încât, cu cât punea albușul pe piele, aceasta se usca şi rămânea o peliculă care apoi se întărea, şi care era colagen natural. A durat cel puțin o oră aplicând strat după strat albușul pe mână. Mai târziu, nu a mai simțit durerea, iar ziua următoare mai avea doar o urma roșie-maronie, acolo unde se arsese.
Ea a crezut că va rămâne cu o cicatrice oribilă, dar pentru surprinderea ei, după 10 zile, nu mai avea nicio urmă, nu mai avea nimic!!!
Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsă s-a recuperat total, datorită colagenului existent în albumul de ou, care în realitate, este o placentă şi este plină de vitamine."

Sper să nu fie nevoie să foloseşti acest sfat, dar e bine de știut.
toateBlogurile.ro