Laptele

De ceva vreme bună a început pe TV o campanie agresivă pentru promovarea consumului de lapte la cutie, care cică e fără microbi, protejează vitaminele şi e mai sigur. HA! HA! HA!
Mai sigur pentru cine/ce?
E mai sigur pentru că are termen de valabilitate de câteva luni???!!!
E mai sigur pentru că a fost procesat, reprocesat şi paraprocesat de nenumărate ori???!!!



Între noi fie vorba, cât trebuie să fii de tâmpit ca să-i dai (în mod constant) copilului lapte crud?
Laptele cumpărat de la rudele de la ţară se fierbe, apoi se consumă în 2-3 zile; fierbere înseamnă să dea în clocot serios, nu doar să se umfle puţin o pojghiţă de smântână. Deci unde-ar mai fi microbi???
Cât priveşte laptele crud... câţi microbi s-or strânge într-o căniţă de lapte proaspăt muls, băută în fugă la uşa grajdului? Ipoteticii microbi n-au nicio şansă să distrugă una dintre cele mai frumoase amintiri din copilăria la ţară.
Păi şi atunci, de ce atâta campanie şi bani aruncaţi? Ei, tocmai d'aia.
1 Response
  1. Bineinteles ca vreun producator de publicitate cu "pile" la Minister a gasit inca o cale de a mai suge un ban din buget. Parca am un deja vu cu o frunza.
    De ce nu spune nimeni ca laptele de vaca, daca este consumat de la moderat la excesiv, poate duce la intoleranta la lactoza, iar de aici o multime de complicatii. Cati dinre adulti nu resimt probleme digestive in urma consumului de lapte? Eu cunosc personal cateva cazuri.
    RCUH sau Boala Crohn va spun ceva? Nu inseamna ca refuz consumul de lapte dar, totusi ar trebui baut cu moderatie.


toateBlogurile.ro