Red Bull îţi dă aripi... spre moarte?

Nu mă dau în vânt după Red Bull, dar am băut şi eu de vreo 2-3 ori. Alţii sunt mult mai harnici, ştiu.
Uite însă că au început să circule tot felul de zvonuri. C-or fi adevărate, c-or fi doar născociri ale concurenţei, nu ştiu, dar nu strică să citeşti ca să ştii.

Se vinde în toate magazinele din ţară şi în alte aproape o sută de ţări. Se găseşte oriunde, este la modă, oricine poate să-l cumpere, să-l guste, fie şi numai din curiozitate....
Dar poate fi mortal.
Red Bull a fost creat pentru a stimula creierul şi nu pentru a fi consumat ca băutură inofensiva sau răcoritoare.
Red Bull se comercializează la nivel mondial cu sloganul ''măreşte rezistenţa fizică, îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi viteza de reacţie, dă energie şi o stare de spirit mai bună. Toate acestea există într-o cutiuţa de Red Bull, băutura energizantă a mileniului - după cum spun propietarii.
Marca taurului roşu are ca principali consumatori tineri şi sportivi, două segmente atractive care au fost captivate de stimulent.

În Franţa şi Danemarca a fost interzisă această băutură, din cauza componentelor sale de vitamine amestecate cu glucuronolactonă.
Glucuronolactona este un produs chimic foarte periculos, folosit de către departamentul de apărare din Statele Unite în anii ’60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate în Vietnam şi acţiona ca un drog halucinogen care calma stresul de război. Totuşi, efectele sale în organism au fost devastatoare şi folosirea sa a fost întreruptă din cauza numărului mare de cazuri de migrene ,tumori cerebrale şi boli ale ficatului manifestate la soldaţii care au consumat aşa ceva.

Ce nu spune cutia de Red Bull sunt consecinţele consumului, care ar obliga la o serie de avertizari:
1. Este periculos să Red Bull chiar daca dupa aceea faci exerciţii fizice, pentru că prin funcţia sa energizantă, băutura accelerează ritmul cardiac şi îţi poate provoca un infarct fulgerător.

2. Eşti în pericol de a suferi o hemoragie cerebrală, pentru că Red Bull conţine compuşi care, diluaţi în sânge, fac inima să pompeze mai puţin, iar făcând efort fizic, te simţi mai puţin epuizat.

3. Este interzisă combinarea Red Bull cu alcool, pentru că amestecul se transformă într-o 'bombă mortală' care atacă direct ficatul, distrugând anumite zone care nu se mai refac niciodată.

4. Una dintre componentele principale ale băuturii este vitamina B12, utilizată în medicină pentru recuperarea pacienţilor intraţi în comă alcoolică. Astfel, consumul energizantului produce hipertensiune şi o stare de excitabilitate, ca şi cum ai fi în stare de ebrietate, fără a fi băut alcool .

5. Consumul frecvent de Red Bull duce la apariţia unei serii de afecţiuni nervoase şi neuronale ireversibile.

Concluzie: este o băutură ce ar trebui interzisă în toata lumea. Venezuela, Republica Dominicană, Puerto Rico şi alte ţări din Caribe avertizează celelalte naţiuni că, amestecul acestui lichid cu alcool creează o bomba cu ceas pentru corpul omenesc, în special printre adolescenţi şi adulţi ignoranţi.
4 Responses
  1. red-bull-u e bun. mmmmm :D


  2. Teo Says:

    @Cippy
    Of, of, înveţi copiii prostii!


  3. Nicolae Anca Says:

    brrrrrr!!
    Cunosc atatea persoane care consuma! Har Domnului, eu nu mai... de mult, dar pe-o vremea imi placea sa beau energizante de-astea!


  4. Teo Says:

    @Anckhiy
    Mai bine mai târziu decât prea târziu?


toateBlogurile.ro