Criză în Grecia?

După o săptămână de stat în Grecia, răspunsul meu la întrebarea din titlu este nu! Categoric nu!
Nu ştiu cum stau lucrurile la nivel guvernamental sau cum resimte omul de rând balamucul financiar în care se zbate Europa, dar la capitolul turişti, grecii stau excelent.
Duminica trecută nu găseai loc de parcare, maşinile erau aliniate precum stridiile pe orice bucăţică de asfalt sau teren care suporta aşa ceva.
Lume - câtă frunză, câtă iarbă, şi asta într-o staţiune perfectă pentru familiile cu copii şi pentru pensionari, deci foarte puţin fiţoasă.

Cu mare surprindere şi fericire (da, sunt rea) am descoperit că foarte puţini dintre turişti sunt români. Cei mai mulţi sunt sârbi, iar înjurăturile care şi le adresează în limba lor nu sunt deloc deranjante pentru simplul motiv că sunt în limba lor... străină. În plus, sârbii par mai puţin gălăgioşi decât românii...

Cu siguranţă găseşti însă câte un român, dar cu statut de angajat, în orice magazin mai mărişor şi în orice bar/restaurant/terasă. Probabil după invazia de turişti români din anii trecuţi, grecii s-au gândit că dă bine la public...

Dar să ne întoarcem la criză... adică la lipsa ei.
Aici se construieşte în continuare; se ridică vile de vacanţă, se deschid mici magazine de cartier, terasele sunt pline, la fel şi restaurantele. Micile afaceri de familie prosperă, aş zice eu. Soare e din plin, plajă cât vezi cu ochii şi nici urmă de criză.
3 Responses
  1. Anonim Says:

    Aparentele inseala, iti spune un batran lup de mare (Mediterana). Turismul a scazut destul de mult anul asta in grecia (estimarile merg pana la un 30%. Desigur, sunt locuri unde nu se vede asta (cum ar fi cele pe unde te afli). In nord spre exemplu, exista o explozie de turisti sarbi anul asta, care profita de faptul ca in sfarsit nu mai au nevoie de vize. Insa, sarbii nu au atat de multi bani de cheltuit, plus ca grosul turismului grecesc este in partea mai din sud+insule, locuri nu atat de mult vizitate de 'popoarele migratoare' de la nord.


  2. Teo Says:

    Lupule, te-ai făcut cam pretenţioso-moralist! Cu românaşii nu era bine, acum cu sârbii nici atât. Cum americanii nu prea dau prin Ellada, tre' să te mulţumeşti cu mai puţin! :P


  3. Adrian Neag Says:

    Si parca ziceai ca pleci fara net, ai?


toateBlogurile.ro