Virus pe mobil

A început să circule pe internet o avertizare din partea Ministerului de Interne. C-o fi, că n-o fi...?
Ideea e că se adresează tuturor deţinătorilor de telefoane mobile, deci e în atenţia a 99,9% din români!
Şi zice aşa:

"Un corespondent lasă un mesaj să apelaţi numărul 06 07 74 52 41. Nu apelaţi în niciun caz acest număr , altfel următoarea factură telefonică va fi foarte mare.
Această informaţie va este comunicată de Oficiul Central de Stopare a Terorismului şi a fost comunicată în masă.

O reţea de escroci au găsit un sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Ei vă apelează pe GSM, se prezintă ca "Provider" Orange, Vodafone, Cosmote şi vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastră.

NU TASTAŢI ÎN NICIUN CAZ CODUL INDICAT CI INCHIDEŢI IMEDIAT.

Ei dispun de dispozitive ce le permit să
citească cartela SIM. Apoi nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă.

ATENTIE

Dacă primiţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează "A C E ", nu răspundeţi, anulaţi apelul. Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul.
Această informaţie a fost confirmată de
Motorola, Sagem şi Nokia.

Fiţi vigilenţi şi în folosirea email-ului! Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşată o filă numita "Invitaţie", indiferent cine o trimite. Este un virus care va face ravagii în computerului dvs. Acest virus va veni de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact. Dacă primiţi un mail cu denumirea de 'invitaţie", chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi ci ştergeţi-l rapid."

Informarea este semnată la final de un prof. univ. dr. ing. Constantin Nitu de la Academia Tehnică Militară.
Aşadar, c-o fi, că n-o fi adevărat, nu ştiu. Dar informaţia înseamnă putere, aşa că dacă vei avea parte de ceva din cele mai sus... îţi va fi de folos să ştii ce te poate aştepta.
toateBlogurile.ro