Valsul lipiţanilor

Herghelia de Lipiţani de la Sâmbăta de Jos îşi deschide porţile publicului larg, în perioada 13 - 14 august. Evenimentul de anul acesta poarta numele de "Valsul lipiţanilor" şi este de fapt o continuare a manifestării desfăşurate anul trecut tot în luna august, când s-au împlinit 90 de ani de la înfiinţarea hergheliei.
Sâmbătă, 13 august, programul va începe la ora 11.00 cu un show de bonitare, iar după-masa de la ora 16.00 vizitatorii vor putea asista la un show de călărie şi apoi la un dresaj-spectacol cu cai de circ, care, deşi nu sunt ai unităţii, au fost crescuţi la Herghelia de la Sâmbăta de Jos.
Duminica, 14 august, herghelia îşi deschide porţile publicului de la ora 10.00 cu un concurs de atelaje cu doi şi patru cai. Urmează apoi un carusel cu atelaj cu 12 armăsari negri, unic în lume.
Intrarea este gratuită în ambele zile.
Herghelia de Lipiţani de la Sâmbăta de Jos are un patrimoniu de aproximativ 300 de lipiţani, proveniţi din 7 linii de sânge, iar dacă o produce şi pe a 8-a va deveni singura herghelie de lipiţani completa de pe mapamond.
toateBlogurile.ro