Bine de ştiut!

Textul de mai jos nu-mi aparţine ci l-am primit pe mail. Având în vedere însă ultimele păţanii cu maşina, zic eu că-i bine de ştiut. N'ai cum să ştii peste cine 'dai' în trafic. Ba mai mult, există oameni care provoacă accidente pentru a câștiga bani!

"Ieri seara am avut neșansa să mă întâlnesc cu cei mai nenorociți oameni din ţara asta: vânătorii de fraieri în trafic!

Faptele: la ieșirea de pe o stradă laterală dau peste o coloană pe drumul principal; o maşină îmi lasă loc de ieșire şi șoferul îmi face semn să ies. După ce ies cu jumătate de maşină, el porneşte şi se loveşte de maşina mea.

Ies din maşină refuzând să cred că se poate întâmpla asta. Din maşina cealaltă coboară un tânăr care nu zice nimic ci se uită la maşini. Eu mă duc direct spre el: "Măi nenorocitule, mă lași să intru şi apoi dai în mine?" La care tipul foarte calm îmi răspunde: "Nu te-am văzut!"
Primul impuls este să-i sparg faţa. Tipul îmi spune: "Trage la benzinărie să ne înțelegem!"
Trag la benzinărie şi mă duc la el pus pe fapte mari. Tipul îmi spune foarte calm: "Hai la poliţie! Nu mi-ai acordat prioritate, maşina este închiriată. Nu are rost să ne complicam."
Scoate actele maşinii. Mă uit la maşini: bara lui era varză, aripile îndoite, un far frecat însă nu era spart. Mă uit la maşina mea: nimic în partea stângă faţă. Mă lămuresc că plecând de la 50 de cm în viteza întâi, nu a apucat să prindă viteză şi a dat în cauciuc (norocul meu, roata era virată).

Îi spun: "Nu cred că faci asta! Maşina mea nu are nimic. Dispari!" Tipul foarte liniștit îşi notează numărul maşinii şi îmi spune: "Lasă că mă cauți tu!" Uite ce mi-ai făcut la maşină! Notează-ţi numărul meu!"
Nu îmi venea să cred. Notez instinctiv un număr de cartelă telefonică, probabil. Mă duc la maşina lui şi mă uit din nou: era imposibil ca din 50 de cm să lovești așa puternic. Îi spun în faţă: "Maşina ta a mai fost lovită!"
Tipul recunoaște şi îmi spune deschis: "Maşina este închiriată, am Casco cu franciza de 99 Euro, facem pe jumătate. Îmi dai 250 lei şi este bine!"
Sar în sus şi protestez vehement. Urmează 5 minute de negocieri de genul: "Mă, te dau în judecată! Vin după tine şi nu scapi!" etc...

Tipul, bun cunoscător al legii, îmi spune: "Nu te mai agita! Nu ai acordat prioritate. Hai la Poliţie şi ne lămurim." Îmi dau seama că are dreptate. Avea un martor (erau doi în maşină, celalalt era probabil ajutorul dacă lucrurile se încingeau) iar eu eram singur, nu acordasem prioritate şi nu puteam demonstra ca m-a lovit intenționat.

Trecem la negocieri: stilul cunoscut - unde lucrezi, dai şi tu 150 lei şi este bine. Îi spun că nu îi dau bani fiindcă este un nesimțit. Se urcă în maşina să plece. Realizez ca nu este bine şi îl trag înapoi.
Ofertez un cartuș de ţigări. Cere 2. Mă abțin cu greu să nu sar pe el. Acceptă până la urmă un cartuș de ţigări.

După ce îi dau cartușul, îi devin simpatic, că doar ne-am înțeles, şi îmi spune zâmbind: "Ai noroc că nu ai nimic la maşină, altfel aş fi scos mai mult de la tine la poliţie!" Îl întreb: "De ce ești așa sigur?"
"Fiindcă cu asta mă ocup! La fel cum tu te ocupi de vânzări, eu mă ocup de accidente ușoare! În zilele bune fac şi 1.000 Euro pe zi!" Îmi spune şi rețeta:
- maşina închiriată, cu asigurare casco
- te plimbi la oră de vârf pe înserat prin zonele aglomerate şi alegi maşini (doar cu şofer) care vin de pe o strada cu cedează trecerea; mai sunt şi variante cu frâna bruscă în coloană
- se câștigă bine din asta: "Am avut şi copii de polițiști şi șmecheri! Nu ţine nimic la poliţie! Nu acorzi prioritate, plăteşti!" îmi spune tipul.
Îi fac o poză la maşină din faţă. Sare ca ars! Îi spun că vreau să mă asigur că nu o să apară probleme. Recunoaște franc: "Boss, ne-am înţeles doar. Stai liniștit."
Îmi mulțumește şi dispare.

Încep să zâmbesc şi îmi spun că a mai apărut o meserie!
Păzea domnilor șoferi!

O zi fără incidente!"
2 Responses
  1. Anonim Says:

    super tare....n-am stiut ca se poarta...


  2. Am mai auzit de practica asta, cu accidente mult mai grave, chiar cu dauna totala la autoturism asigurat pe multi bani, dar care nu valora nici macar jumatate.
    Cel mai sigur este sa lasi omul cu prioritate sa treaca, chiar daca el insista si te lasa pe tine.


toateBlogurile.ro