La WC

Subiect aiurea? - De ce ar fi?
Ruşinos? - Cât timp este universal, nu văd care ar fi problema.
Aşadar să vorbim despre WC-uri, adică Water Closet, adică despre cele care beneficiază de apă curentă, nu despre cele din fundul curţii; nu despre curăţenia lor (care ţine în 90% din cazuri tot de noi) ci despre construcţia lor.
Fie la restaurant, în hypermarket, la mall sau la cinema, când mergi la toaletă, ai nevoie de (ceva) spaţiu. Nu ca să faci tumbe, dar măcar să te poţi întoarce în jurul propriei axe fără să te atingi de ceva.
Sincer, apreciez proiectanţii clădirilor gen Metro sau Carrefour, care s-au gândit să lase omului spaţiu să respire, ba chiar şi să-şi pună în cuier o haină sau o geantă.
Ce nu pot să înţeleg este cum diversele restaurante au primit ok-ul de funcţionare atât timp cât între uşă şi vasul de toaletă este o distanţă de aproximativ 50 de cm.
I-aş pune pe patron, constructor şi inspector să încerce o asemenea toaletă în ambele variante: să se aşeze (chit că nu mulţi clienţi sunt adepţii soluţiei) şi "pe vine" sau poziţia fluturaşul.
S-ar descurca?
6 Responses
  1. Lucian Ancu Says:

    Daca ajungi prin Olanda mai vorbim :))


  2. Teo Says:

    M-am referit doar la România - scuze că n-am specificat.
    Cum s-ar putea să dureze ceva mai mult timp până să ajung eu în Olanda, aştept impresii la cald! :))


  3. Crazy.bullet Says:

    Care e pozitia "fluturasul"? Suna a pozitie din kamasutra :)


  4. Teo Says:

    Cine ştie... cunoaşte! :))


  5. Lucian Ancu Says:

    Well ... impresiile sunt la rece ca nu mai sunt in Olanda.

    Da in unele toalete povestea e cam asa ... poti intra doar cu spatele. Eventual daca iti lipseste indemanarea trebuie sa faci pregatirile anterioare inainte de a intra. Apoi poti creea ... cu nasul lipit de usa. Daca ai un nas foarte mare ... s-ar putea sa nu se inchida usa.

    Un ziar nici prin vis nu intra. Cateodata mai exista si o chiuveta in care poti introduce jumatate de mana o data. Bineinteles ca nu toate sunt la fel!

    Iar despre un dus ... din Londra .... in care a trebuit sa deschid usa sa pot sa muta accesul de la jumatatea de sus a corpului la jumatatea de jos ... nu mai vb! Pomenesc doar ca se afla in camera de hotel, chiar langa geam ... pare rau ca nu am facut o poza


  6. Teo Says:

    wawwww! Deci se poate şi mai rău? Eşti sigur că toate chestiile astea nu le-ai trăit/simţit în ţărişoara noastră?


toateBlogurile.ro