Grav?

M-au făcut cu nervii; m-au tâmpit de-a binelea şi nu numai pe mine. Nenorociții de țânțari sunt incredibil de violenți în perioada asta. Țânțăroaicele, de fapt, pentru că se pare că doar femelele înțeapă. Sângele oamenilor înseamnă proteine pentru ele, așa că înțeapă la greu ca să-şi poată crește puii.
Masculii se mulțumesc cu nectarul din plante și alte substanțe zaharoase.
(hai, fără comentarii răutăcioase :P)

Conform Wikipedia, ţânţarul este o specie de insectă adaptată la mediul urban. Se poate împerechea şi în spaţii restrânse, în care trăieşte şi în timpul iernii fără să intre în diapauză. Adultul depune ouăle şi iarna, când temperatura apei depăşeşte 10ºC (între sfârşitul lui aprilie şi mai); generaţiile din primăvară şi vară se succed la fiecare 15–20 zile, în funcţie de temperatura apei.
Femelele pot transmite boli grave precum malaria. Tot ele pot trăi până la 24 de ore, maxim o săptămână, iar masculii până la 3 săptămâni, mai ales dacă sunt în preajma apei.

Femelele sunt atrase în special de căldură, de umiditate, de culorile închise (ba chiar foarte atrase de culoarea albastră) şi de parfumuri intense. Cică ţânţăroaicele s-ar duce aţă la persoanele care tocmai au mâncat banane, probabil nemulţumite că n-au primit şi ele măcar o bucăţică.

Ţânţarii nu pot zbura când bate vântul, deci… să facă bine să bată!
Din căutările mele pe Google, cea mai tare informaţie mi s-a părut însă următoarea: cercetatorii au descoperit că ţânţarii sunt atraşi iremediabil de mirosul de bere.
Păi să le spunem producătorilor de bere să treacă pe eticheta produsului „Dacă beţi bere sunteţi ţinta ţânţarilor”.
toateBlogurile.ro