Limba noastră-i o comoară...

De vreo câteva zile, site-ul trafic.ro a luat-o razna. O chestie tehnică - se întâmplă şi la case mari. Problema este însă explicaţia dată. Iat-o:

"Ne cerem scuze pentru inconvenient, insa o dificultate tehnica (hardware failure) face ca raportarea real-time sa fie intarziata cu aproximativ 27 de ore. Geek details: trafic.ro ruleaza pe un cluster Oracle RAC care utilizeaza storage-uri dedicate prin ASM. Configuratia implica mai multe niveluri de redundanta RAID pentru backup si high availability. Cu toate acestea, in timpul unei operatiuni de upgrade, la introducerea unui array de discuri noi in storage, acesta a invalidat un disk-group. Procedura de reactivare si de executie a rutinelor de restore din backup a fost demarata imediat, insa, dupa cum bine stiti, aceasta operatiune ia timp. Specialistii nostri au lucrat non-stop si, in acest moment, totul este sub control. Doar sistemul de raportare este afectat de aceasta problema tehnica - monitorizarea site-urilor se realizeaza in parametri optimi. Delay-ul creat in raportare va fi cu siguranta recuperat dupa finalizarea operatiunilor de remediere a problemei. Va multumim pentru intelegere."

Recunosc că nişte explicaţii în limba chineză m-ar fi luminat la fel de mult.
TRĂIASCĂ LIMBA ROMÂNĂ!!!

3 Responses
  1. Anonim Says:

    Salut,

    imi cer scuze pentru explicatia plina de imprumuturi neconditionate insa termenii tehnici Oracle RAC, cluster, high availability, grid, storage, RAID, backup erau de ne-evitat.

    Promitem ca data viitoare sa renuntam la delay, disk, disk-group, hardware failure, si altele...

    Oricum, sper ca vom beneficia de circumstante atenuante pe motiv de deformatie profesionala.

    Multumesc.

    Mihai Alex.
    PM trafic.ro


  2. Teo Says:

    ok. de data asta!

    P.S. Nota 10 pt promptitudine ;)


  3. Anonim Says:

    Multumim!

    Si tie Teo, nota 10 pentru vigilenta.

    Succes si Sarbatori fericite!

    Mihai Alex.
    PM trafic.ro


toateBlogurile.ro