Cât de mult ne pasă?

Întâmplare:
El şi ea în maşină. El conduce, ea îi ţine companie. Seară, răcoare primăvăratică, faruri enervante din contrasens. Întunericul orizontului începe să fie fragmentat de o linie neregulată de lumină pe orizontală. Cu cât se apropie mai tare, linia se transformă în flăcări. Sunt mirişti care ard. De-a dreapta şi de-a stânga drumului. Nu a mai plouat de zile bune, pământul e uscat, buruienile aşteaptă doar o scânteie ca să se pârpălească într-o horă nebună. Şi flăcările se înalţă spre cer. Câţiva pomi sunt periculos de aproape de foc, iar acesta îşi vede de treabă.
Nicio urmă de pompier, jandarm sau poliţist. Probabil că şi piromanul inconştient e demult plecat să-şi vadă de-ale casei. Câmpul arde, calea ferată din apropiere arde şi ea, că doar cine să cureţe buruienile dintre şi de lângă şine?
Ea vrea să sune la 112. El o opreşte. Schimb de replici:
"simţ civic" - "aiurea"
"pericol" - "nici gând"
"pompieri" - "n-are rost"
Merg mai departe în tăcere. Fiecare cu dreptatea sa.
Ea regretă că a cedat, el se gândeşte deja la altceva.
Întrebări:
Şi dacă prin zonă trecea un marfar cu material explozibil.... ?
Şi dacă ar fi început să bată vântul iar flăcările ar fi ajuns la casele din sat... ?
Şi dacă alţii sunaseră deja la 112... ?
Şi dacă pompierii erau deja pe drum... ?
CÂT DE MULT NE PASĂ?!?!?!?!?
2 Responses
  1. Anonim Says:

    Partea proasta din toata chestia asta e ca el avea dreptate, chiar nu pasa nimanui, din pacate. Celor carora le pasa, patesc ca ea :-)) "Succesuri" cu blogul.


  2. noris Says:

    fiecare cu dreptatea lui..ca si justitia noastra...vai mama ei..o purifica oricum focul..preventiv avem nevoie de costum ignifug..instinctor..dumnezeu cu mila..


toateBlogurile.ro